Register | Login


Locals call the building “the Grudge” and rightly so. This extremely narrow building standing on a mere 120-square-meter piece of land in Beirut was built specifically so that one man can block another man’s view of the ocean.

According to the prevailing lore, these two men were brothers, who each inherited a plot, but were unable to arrive at a mutual agreement on how to develop their respective properties. One of the brothers owned a minuscule plot of land, and was bitter for receiving the short end of the stick. Unable to build anything useful on his property, the jealous brother erected a narrow building, which was more or less a wall, so that his brother’s view of the sea was blocked in the hope that this would cause the value of his land to decrease.

grudge-beirut-1

Read more »
© Amusing Planet, 2017.


Loading...


international space station passing the moon

susnet over rural australia

bear enjoying his nails

black forest, germany

musk ox mom and baby

breathtaking view from balcony, st. lucia

milky way over catherine hills bay, australia

Santa Fe National Forest Scenic Byway